Vitaliteitsprogramma Nierziekten:


Wie wordt er kampioen werkplezier?

Een hoog ziekteverzuim en een minder goede werksfeer: de afdeling Nierziekten kon vorig jaar wel wat nieuwe energie gebruiken. Om het werkplezier te verhogen, zijn de collega’s van deze afdeling daarom samen met afdeling HRM flink aan de slag gegaan met een vitaliteitsprogramma, er is zelfs een heuse Vitaliteitsbokaal te winnen.

De collega die op alle onderdelen van het project Vitaliteit goed scoort, komt in aanmerking voor deze Vitaliteitsbokaal. Ook zijn er dagjes verlof, verzorgde lunches en andere kleine prijzen te winnen. Het spelelement is echter maar één aspect van het grotere plan: meer aandacht voor vitaliteit op de afdeling.


De eerste stap was het onderwerp bespreekbaar maken. Dat gebeurde onder begeleiding van een externe trainer. “Bijvoorbeeld over een stelling over re-integratie na ziekte. Daar blijkt iedereen weer anders over te denken”, vertelt dialyseverpleegkundige Gijs van de Voort.

Trek aan de bel

Met het vitaliteitsprogramma wil de afdeling voorkomen dat collega’s in die situatie terecht komen. “We willen dat onze collega’s ervaren dat hun manager en de adviseurs van de afdeling HRM er juist voor hen zijn en dat ze hen kunnen benaderen als ze ergens mee zitten of iets willen regelen”, zegt dialyseverpleegkundige Antoinette van Noorwegen.


Hoe regel je bijvoorbeeld verlof als je op een werkdag om 09.00 uur bij de tandarts een afspraak hebt? “Dit soort voorbeelden hebben we ‘gespeeld’ tijdens de ‘Ren je rot-sessie’”, vertelt Gijs. Om een antwoord te geven moet je steeds in een afgetekend vak op de grond gaan staan. “Toen merkten we ook dat veel collega’s bijvoorbeeld niet weten met wie je contact op moet nemen als je niet lekker in je vel zit of als je jezelf verder wil ontwikkelen.”

“Ik ga zelf ook wel eens langs op andere afdelingen

om te vertellen over de stappen die ik zelf heb genomen in

mijn loopbaan. Bij mij ging ook niet alles vanzelf.”

Zelf doen

Persoonlijke ontwikkeling heb je vooral zelf in de hand, zo bleek tijdens sessies Sterk in je Werk op de afdeling. Antoinette: “Vitaliteit is ook een onderdeel van Sterk in je Werk en bedoeld om ons bewust te maken van de eigen rol in het arbeidsproces. Ik ga zelf ook wel een langs op andere afdelingen om te vertellen over de stappen die ik zelf heb genomen in mijn loopbaan. Bij mij ging ook niet alles vanzelf.”

Workshop 'Bepaal je koers'

Als het gaat om persoonlijke ontwikkeling kun je jezelf bijvoorbeeld een aantal vragen stellen: Wat wilde je vroeger worden en wat is daar van terecht gekomen? Het zijn thema’s die collega’s van Nierziekten binnenkort bespreken in de workshop 'Bepaal je koers', de volgende stap van de afdeling op het gebied van vitaliteit. Antoinette: “Het is een spel, maar uiteindelijk is meedoen vooral een cadeautje voor jezelf. Dit soort vragen zorgt altijd voor hele bijzondere gesprekken.”

Nieten en moeten

De sfeer op de afdeling is volgens Gijs sinds de start van het vitaliteitsprogramma verbeterd. “Onze collega’s weten bij wie ze met welke vragen terecht kunnen, er wordt nu ook over gesproken tijdens de pauzes.” Antoinette gunt iedereen een dergelijk programma: “Je moet vooral kijken naar wat wel kan en voorkomen dat je blijft hangen in ‘nieten en moeten’. Het is vooral een kwestie van doen.”

Wil jij dit ook?

Het doel van Sterk in je Werk is dat medewerkers vitaal, bekwaam en gemotiveerd zijn en blijven. Dit bereik je niet bij iedereen op dezelfde manier, daar is maatwerk voor nodig. Daarom is gekozen voor een maatgerichte aanpak van Sterk in je Werk. Ivonne van de Meerakker (afdelingsmanager Nierziekten) vertelt: “We doen niets nieuws, maar maken gebruik van de bestaande middelen en mogelijkheden. HR-adviseur Silvia Mooijweer hielp ons daarbij. Door een combinatie van middelen dat past bij het team, hebben we nieuwsgierigheid ontwikkeld. Medewerkers vragen nu zelf naar ons vitaliteitsprogramma en vinden het leuk. Het is een begrip geworden. Het belangrijkste is de tijd nemen voor dit soort onderwerpen en het regelmatig terug laten komen. Het doel blijft hetzelfde maar de weg er naartoe verschilt per team.”

Vragen?


Neem voor meer informatie contact op met Ivonne van de Meerakker of Silvia Mooijweer. Wil jij zo’n programma op jouw eigen afdeling? Vraag dan je leidinggevende of HR-adviseur! Meer informatie over Sterk in je Werk vind je op intranet > medewerkers > Sterk in je Werk.