Het leven
van een flexwerker:
‘Ze zien je
als een reddende engel’

Wonen in het ene land, werken in het andere. Het klinkt als een geboren flexer. De Belgische Mirthe van Roy (23) woont nét over de grens in België maar werkt in Nederland als flexverpleegkundige in het Catharina Ziekenhuis. “Ik ben op 29 januari van dit jaar afgestudeerd en op 1 februari had ik Bootcamp. Ik kon direct aan de slag, ontzettend fijn.”

Als flexverpleegkundige krijgt Mirthe de kans om op diverse afdelingen ervaring op te doen. “Ik heb tijdens mijn opleiding stage gelopen op drie verschillende afdelingen. Dan weet je echt nog niet wat je het leukste vindt. En ook vind ik het nuttig als nét afgestudeerd verpleegkundige me zo breed mogelijk te oriënteren. Zorg bieden aan ouderen is écht iets anders dan bijvoorbeeld aan kinderen of nierpatiënten. Door te flexen, kom ik in de hele organisatie, wat mijn werk erg afwisselend maakt.”

0-urencontract

Mirthe startte per 1 februari met een 0-urencontract. Dit betekent dat openstaat hoeveel uur je wilt werken en niet bekend is op welke plek. Maximale flexibiliteit dus! “Hebben ze je nodig, dan word je gebeld. Ik heb nooit om werk verlegen gezeten. Ik heb van februari tot en met mei al op verschillende verpleegafdelingen mijn steentje kunnen bijdragen. De collega’s zijn blij dat je er bent, dat je piekmomenten mee kunt opvangen. Ze zien je als een ‘reddende engel’”, lacht Mirthe.

Vast contract

Sinds mei werkt ze fulltime met een vast contract. “Ik heb het ontzettend naar mijn zin hier. Het is een ziekenhuis dat past bij mijn ambities. De mogelijkheden zijn legio. Verpleegkundigen staan hier naast de specialisten. Dat is in België toch heel anders. In Nederland heerst een overlegstructuur, dat maakt dat je je een volwaardig lid voelt van het complete team. Van medisch specialist tot de handjes aan het bed. Dat is voor mij de belangrijkste reden dat ik werk in Nederland. Maar ik blijf trouw aan België, verhuizen zit er niet in.”

Achter de schermen

Sylvia van Esdonk - Pfeiffer en Esmée van Bokhoven zijn beiden coördinator van het Flexbureau. Zij plannen alle flexverpleegkundigen in. Heeft een afdeling een paar maanden een extra verpleegkundige nodig? Dan zoeken zij daarvoor een geschikte flexverpleegkundige. Is een medewerker ziek? Dan regelen zij iemand voor een dag. Sylvia en Esmée voeren nog vele andere taken uit voor het Flexbureau. Ze zijn verantwoordelijk voor de werving en selectie van flexverpleegkundigen, coördineren het traineeship tot SEH- en IC-verpleegkundige, begeleiden inwerktrajecten voor jong gediplomeerden en herintreders en zij zijn het eerste aanspreekpunt voor afdelingen en flexverpleegkundigen.

Sinds kort werkt het Flexbureau met twee clusters: beschouwend en snijdend. Meer ervaren verpleegkundigen krijgen de mogelijkheid om in een cluster van afdelingen te werken en recent afgestudeerden wordt een apart instroomtraject aangeboden. Hierdoor ontstaat voor ervaren verpleegkundigen ruimte voor verdieping en voor recent afgestudeerden een gedegen inwerk- en opleidingstraject.


Heb je vragen over het Flexbureau? Neem dan contact op met Sylvia of Esmée via 8863 of mail met het Flexbureau.