Samen de
toekomst in met het
Catharina Onderzoeksfonds!


Misschien heb je ze al gezien in de centrale hal van ons ziekenhuis; ambassadeurs van het Catharina Onderzoeksfonds. Ze leggen graag uit waarom onderzoek binnen ons ziekenhuis belangrijk is.

Ambassadeur Maartje Eradus, genezen van darmkanker:

“Het doen van wetenschappelijk onderzoek is belangrijk, de medische wereld mag niet stilstaan. Specialisten van het Catharina Ziekenhuis denken in mogelijkheden, niet in onmogelijkheden en doen onderzoek naar nieuwe behandelmethodes en innovatieve technieken. Dat heeft mij ontzettend veel vertrouwen gegeven. De goede samenwerking tussen de verschillende disciplines heeft mijn leven gered en dat van mijn jongens. En daar ben ik de specialisten eeuwig dankbaar voor. En nu ik genezen ben van darmkanker en mijn tweeling gezond opgroeit, wil ik mezelf inzetten voor het Catharina Onderzoeksfonds zodat ook in de toekomst de beste zorg in het Catharina Ziekenhuis gegarandeerd is.”

Ambassadeur chirurg dr. Ignace de Hingh:

“Onze patiënten profiteren direct van ontwikkelingen in de medische wereld. En die ontwikkelingen kunnen er alleen komen door onderzoek te doen naar bijvoorbeeld nieuwe behandelmethodes en technieken”, legt chirurg dr. Ignace de Hingh uit, “en dat doen we volop. Met de TU/e en Philips als buren, biedt deze regio enorm veel kansen. We hebben inmiddels een groot internationaal netwerk en nemen binnen Nederland een voortrekkersrol in op bijvoorbeeld het gebied van darmkanker. De combinatie van specialisten die ‘onderzoek minded’ zijn én de innovatieve regio zorgt voor wereldwijde doorbraken die hoge ogen gooien.”

Ambassadeur Lidy van Gorp, kankervrij na eierstokkanker:

“Het Catharina Ziekenhuis doet voor mij niet onder voor een academisch ziekenhuis. Het grote verschil is dat je hier gezien wordt als mens en niet als een nummer. De persoonlijke benadering en het meedenken heb ik als bijzonder ervaren. Als je te horen krijgt dat je eierstokkanker hebt, wil je zo snel mogelijk geopereerd worden. Ik ben dankbaar voor de snelheid in het handelen en het persoonlijke contact met de specialist. Dat heb ik als zeer bijzonder ervaren. De kennis die hier aanwezig is, in combinatie met het onderzoek dat wordt gedaan op diverse gebieden, komt in het Catharina Ziekenhuis ten goede aan de patiënt. Daarom ben ik ambassadeur voor het Catharina Onderzoeksfonds.”

Ambassadeur cardioloog Lukas Dekker:

“Voor mij persoonlijk als specialist is onderzoek essentieel. Oplossingen vinden voor vragen waar onze patiënten mee komen. Je wil altijd het beste voor je patiënten. Het houdt me scherp. Voor ons ziekenhuis zijn wetenschap en innovatie een zeer belangrijke voorwaarde voor optimale patiëntenzorg, nu en in de toekomst. Hier moeten we een rol in pakken en de oprichting van het Catharina Onderzoeksfonds is daarom een must.”

Misschien wil je zelf of met je afdeling een actie starten om geld in te zamelen voor het Catharina Onderzoeksfonds: denk aan een fietstocht, een spinningmarathon of wandeltocht voor het Catharina Onderzoeksfonds. Laat het ons weten, we helpen je graag!