Resultaten waar we trots op zijn

Marc van Sambeek 9de hoogleraar

En dat is negen! Vaatchirurg dr. Marc van Sambeek is de negende hoogleraar van ons ziekenhuis. Van Sambeek houdt zich aan de TU/e vooral bezig met onderzoek naar grote verwijdingen in de buikslagader, zogenoemde aneurysma's en vernauwingen van de halsslagader. "Samen met de universiteit zijn we een groot onderzoek begonnen om op patiëntniveau nauwkeurige voorspellingen te kunnen doen."

Trauma Centrum: serie 2!

In 20 afleveringen gaven medewerkers van ons ziekenhuis een uniek inkijkje in de wereld van de zorg. Het ziekenhuis was in maart het decor van de goed bekeken tv-serie Trauma Centrum op SBS6. Voor het programma zijn zorgverleners en patiënten gevolgd op verschillende afdelingen van het ziekenhuis. Naast de zorg op de Spoedeisende Hulp zijn ook complexe hart-, kanker- en obesitasoperaties gefilmd. 

Chemokalender maakt kanker tastbaar

Een gouden idee van een medewerkster wordt uitgevoerd. Medewerkster Marieke kreeg borstkanker en zocht naar een manier om met haar jonge kinderen te communiceren over dit onderwerp. Ze kwam op het idee om een chemokalender te maken. Op de kalender konden zij en haar kinderen per dag aangeven hoe zij zich tijdens de chemotherapie voelden. Zo wordt de ziekte voor kinderen tastbaar. Het Catharina Kanker Instituut geeft nu standaard de chemokalender mee aan patiënten die chemotherapie moeten ondergaan en jonge kinderen hebben.