Resultaten waar we trots op zijn

Kansen voor patiënten met trombose-arm

Goed nieuws voor jonge patiënten met pijnklachten in de nek-schouder-arm regio die in andere ziekenhuizen zijn uitbehandeld. Meer dan twintig jaar geleden werd bij deze klachten de eerste rib verwijderd. Onduidelijkheid rond de diagnose, teleurstellende resultaten en de risico's van deze operatie hebben ertoe geleid dat deze procedure nog zelden wordt uitgevoerd. "Een gemiste kans", aldus vaatchirurg Prof. Dr. Joep Teijink, die de handschoen oppakte en patiënten die elders uitbehandeld zijn, in ons ziekenhuis opereert. 

30 jarig bestaan Vrijwilligerscentrale

Ze zijn de olie in ons ziekenhuis, onze 120 vrijwilligers. Zij staan u graag te woord, brengen koffie rond en wijzen u de weg. In juli stonden zij letterlijk in het zonnetje op het Vrijthof in Maastricht. Zij vierden daar onder het genot van de klassieke muziek van Andre Rieu het 30-jarig bestaan van de Vrijwilligerscentrale. In stijl overigens. Want alle aanwezigen vierden dit jubileum in galakleding.

Verwijderen eileiders voorkomt eierstokkanker

Het huidige protocol voor een baarmoederverwijdering op goedaardige indicatie, bijvoorbeeld bij vleesbomen of hevige menstruaties, moet worden aangepast. Dat stelt gynaecoloog-oncoloog Jurgen Piek in december. Hij wil dat standaard ook de eileiders worden verwijderd om eierstokkanker te voorkomen. Uit zijn onderzoek, dat is gepubliceerd in Maturitas Journal blijkt dat dit veilig kan gebeuren.